Bestuur

Deze pagina verhoogt de zichtbaarheid van het bestuur en promoveert het contact tussen bestuur en leden, en onder de leden zelf. Tevens is het een goede hulp gebleken voor mensen die graag lid willen worden, informatie zoeken, of gewoon af en toe meer Nederlanders willen ontmoeten.

Wij worden in ons streven gesteund door de Nederlandse Ambassade te Washington, DC, waar wij met enige regelmaat met diepe dankbaarheid gebruik mogen maken van de faciliteiten voor onze evenementen.

BESTUUR 2016 – 2017:

1. Z.E. Henne Schuwer

Ere-Voorzitter / Honorary Chairman

Voor meer informatie over onze nieuwe ambassadeur, bezoek Mijnheer Schuwer op de website van de Nederlandse Ambassade te Washington via de onderstaande link.

Personal Link ×
1. Z.E. Henne Schuwer

1. Z.E. Henne Schuwer

Ere-Voorzitter / Honorary Chairman

2. Mylène Kempers

Voorzitter / Chairman
gro.hctudcdnull@enelym

In Januari 1986 kwam Mylène naar de VS om haar werk als physiotherapeut uit te breiden. Na veel avontuurlijke omzwervingen is ze uiteindelijk in Annapolis beland waar ze, naast haar part-time werkzaamheden als kinderphysiotherapeut, haar aquarellen exposeert. Ze is al lang lid van het bestuur, was twee jaar vice-voorzitter en heeft dit jaar het voorzitterschap op zich genomen.

×
2. Mylène Kempers

2. Mylène Kempers

Voorzitter / Chairman

3. Selwyn Ramp

Vice Voorzitter / Vice Chairman
gro.hctudcdnull@nywles

Selwyn kwam origineel naar de VS in 2004 om voor vier jaar te gaan studeren in Pennsylvania. Hier ontmoette hij zijn vrouw Margo. Na een paar jaar terug te keren naar Nederland voor o.a. zijn Masters in Museology, werd de definitieve overstap naar de VS gemaakt. Samen zijn Margo en Selwyn gesettled in New Carrollton. Selwyn werkt als Exhibition Designer en Collectie Manager bij St. Mary’s College/Boyden Gallery. Hij is tevens als vrijwilliger betrokken bij een non-profit die in een historisch greenhouse lokale flora promoot, beschermt en tevens planten kweekt. Andere hobbies zijn zeilen, fotografie en houtbewerking.

×
3. Selwyn Ramp

3. Selwyn Ramp

Vice Voorzitter / Vice Chairman

4. Marcel Barendse

Penningmeester / Treasurer
gro.hctudcdnull@lecram

Na enig haperen in ons penningmeesterschap heeft Marcel zich in 2015 opgegeven om deze taak deskundig op zich te nemen en op dit vlak stabiliteit te bieden. Marcel woont al sinds 2003 in Amerika en na vele omzwervingen heeft zich gevestigd in Gambrills. Hij woont daar samen met Wendy, die als algemeen lid ook in het bestuur zit. Marcel houdt van tuinieren, duiken, zeilen en vliegen.

×
4. Marcel Barendse

4. Marcel Barendse

Penningmeester / Treasurer

5. Tiny Christiensen

Secretaris Correspondentie / Corresponding Secretary
gro.hctudcdnull@ynit

Tiny Christiensen-Wehnes komt uit Haarlem en kwam in 1974 voor het eerst naar Amerika. Haar man Phil was in de luchtmacht en werd weer teruggestuurd naar Europa in 1979. Nu zijn ze sinds 1992 gesettled in Maryland. Zij is juwelier. Ze heeft twee kinderen, Bianca en Philip, en 5 kleinkinderen. Ze houdt enorm van lekkere Hollandse gezelligheid. Tiny houdt de advertenties bij en zorgt meestal voor de heerlijke hapjes bij de borrel.

×
5. Tiny Christiensen

5. Tiny Christiensen

Secretaris Correspondentie / Corresponding Secretary

6. Riëtte van Laack

Secretaris Notulen / Recording Secretary
gro.hctudcdnull@etteir

Na een post doc van 6 maanden in Connecticut en een aantal vakantie tripjes naar the VS, verhuisde Riëtte in 1993 van Utrecht naar de VS (Columbia, MD) voor een post doc by the USDA in Beltsville Maryland. De VS beviel goed en in 1995 verhuisde ze naar Knoxville voor een professor baan bij de Universiteit van Tennessee. In 2001, (midlife crisis?) besloot ze rechten te studeren. Sinds 2006, na een kort verblijf in Atlanta, woont Riëtte met haar (Amerikaanse) echtgenoot, Larry, in Maryland en werkt als advocaat in Washington DC.

Weetje: Riëtte is een “schipperkind” opgegroeid op de grote rivieren van Nederland.

×
6. Riëtte van Laack

6. Riëtte van Laack

Secretaris Notulen / Recording Secretary

7. Wendy Reinders

Lid / Member
gro.hctudcdnull@ydnew

Volgens haar moeder, kondigde Wendy Reinders als klein kind al luidkeels aan dat ze in het buitenland wilde wonen zodra ze “groot was”. Haar eerste ervaring in het buitenland was haar HEAO stage in Chicago, IL. Toen ze terugkwam naar Nederland en haar man ontmoette, liet ze hem weten dat ze ooit weer terug wilde keren naar Amerika. Na een paar omzwervingen is die wens uiteindelijk uitgekomen. Wendy en haar man verlieten Nederland in 1994. Ze hebben achtereenvolgens in Zweden, Australie en Canada gewoond en tussendoor ook nog een wereldreis gemaakt. Ze wonen sinds 2004 in Maryland. Wendy werkt full time bij een international IT bedrijf in Resource Management en haar hobbies zijn reizen (surprise), duiken (scuba diving), fotografie, lezen en piano spelen.

×
7. Wendy Reinders

7. Wendy Reinders

Lid / Member

8. Johanna Huijssoon

Lid / Member
gro.hctudcdnull@annahoj

Johanna zit nu al 3 jaar in het bestuur. Ze is in Wenen geboren waar haar Nederlandse ouders toen gestationeerd waren. Haar vader werkte voor Unilever en het gezin heeft over de hele wereld gewoond. In 1980 kwam het gezin naar Washington en Hanneke's vader was een tijd voorzitter van de Vereniging. Hanneke is tandarts in DC en woont met haar man Terry in Annandale. Haar passies zijn skiën en koken.

×
8. Johanna Huijssoon

8. Johanna Huijssoon

Lid / Member

9. Peter Moor

Lid/ Member

Peter lande vanuit zijn geboorteplaats Amsterdam in september 1982 in Miami, Florida om zijn Masters in Hospitality Management (alsmede zijn vrouw Sydney) te halen.  Het jaar daarvoor was hij afgestudeerd in Maastricht bij de hotelschool aldaar. Via New Orleans heeft hij zich in Washington, DC gevestigd, waar hij sindsdien een gevarieerde carriere in de technologie, in vertalingen, alsmede op het moment als “personal chef” en in vastgoed/makelaardij heeft opgebouwd. Hoewel hij al DC Dutch lid was vanaf de tachtiger jaren, is Peter sinds begin 2016 ons allernieuwste algemeen bestuurslid.

×
9. Peter Moor

9. Peter Moor

Lid/ Member

Barbara Wellink

Lid / Member
gro.hctudcdnull@arabraB

Na bijna 24 jaar voor het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) te hebben gewerkt op diverse ambassades over heel de wereld (waarvan twee keer op de Nederlandse Ambassade in Washington, DC), heeft Barbara haar BZ-baan in de zomer van 2015 opgezegd om zich met haar Amerikaanse man en drie zoons in Darnestown, MD, te vestigen. Ze geeft nu Nederlandse les aan volwassenen via een taleninstituut, en op zaterdag geeft ze les aan de kleuters op de Nederlandse School in Bethesda. Sinds oktober 2016 verzorgt Barbara de maandelijkse nieuwsbrief van DC Dutch.

×
Barbara Wellink

Barbara Wellink

Lid / Member
]