COVID FOTO CONTEST

Een jaar na het begin van de Covid-19 uitbraak in de VS is het even tijd om terug te kijken. De wereld werd op de kop werd gezet, en toendertijd hadden we nooit kunnen bedenken dat dit meer dan een jaar zou gaan duren. Al onze fysieke evenementen werden afgelast en vervangen door andere, virtuele ervaringen.

Om dit unieke jaar te herdenken, hebben we in maart en april een ludieke fotowedstrijd opgezet onder het motto van “Hoe zag uw COVID-jaar eruit?”. we hebben iedereen gevraagd om ons een foto te sturen (of tekening,natuurljk!) dat het best het leven beschrijft in de COVID-tijd. 

Een foto van een nieuwe hobby, een renovatie van uw huis of tuin, leuke spelletjes met uw familie, of dieren die zijn aangeschaft om wat meer gezelligheid te creĆ«eren. Als iemand u over 10 jaar vraagt, wat is de beste herinnering van 2020, wat is dan het foto-antwoord?

We hebben 23 geweldige foto's ontvangen, en de Nederlandse kunstenaar Leendert van der Pool bereid gevonden om ze als onafhankelijk jurylid te beoordelen. voor meer informatie over leendert, kunt u zijn website hier bekijken: Leendert van der Pool Art

Volwassenen - Eerste Prijs


Ingestuurd door: Yvonne Simmons

Bericht van Leendert: De inspiratie van deze photo gaat uit naar vindingrijkheid van ouders en grootouders om de kinderen de moeilijke hedendaagse situatie bij te brengen van een pandemic, waar hier van een getoond wordt, het dragen van een mask door de hele familie.

Het is op een hele mooie manier uitgebeeld.


Volwassenen - Tweede Prijs


Ingestuurd door: Johan de Meij

Bericht van Leendert:  Deze photo doet mee denken aan wat vele vrienden en bekenden lang van plan waren te doen, en nu de tijd er voor vinden om zich een anders taal aan te leren met alle de moeilijkheden en fustraties dat met zich mee brengt. Het doet je ogen rollen.

Volwassenen - Derde Prijs


Ingestuurd door: Harry be

Bericht van Leendert:  In deze photo kwamen de gedachten bij me op dat vele ouderen gedupeerd werden om zich in het openbaar te begeven en zich de lichamelijke bewegeningen van de wandelingen en het boodschappen doen missen, vele hebben zich hometrainers aangeschaft of doen op andere vindingrijke wijzen lichamelijke oefeningen, en houden zich op die manier goed gezond

Volwassenen - Eervolle Vermeldingen


Ingestuurd door: Hendrik Jonkers

Bericht van Leendert: Deze photo doet me denken aan al de hondebezitters die ik vroeg in de ochtend tegenkom op mijn dagelijkse wandelingen, dat ze de hond nu meer uitlaten dan voor de pandemic niet voor de hond alleen maar ook voor zich zelf om meer beweging te krijgen, en de arme honden zijn dat niet gewend en vallen na het terugkeren van de wandeling uitgeput op hun plek neer en kunnen geen pap meer blaffen, en zijn rustig tot de volgende uitting.


Ingestuurd door: Mylene Kempers

Bericht van Leendert: Wat me inspirerede in deze photo is de compositie van de materialen waar men zich op creative wijzen mee bezighoud gedurende deze pandemic, met koken, familie speelen, veel lezen en muziek maken. Het is zeer goed gecomposeerd.

Kinderen - Eerste Prijs


Ingestuurd door: Truike
Bericht van Leendert: 
Deze photo geeft me de indruk dat jonge kinderen zich beter door moeilijke situaties heen brengen dan volwassen, en zich meer openstellen op creatief gebied, wat op deze photo duidelijk naar voren komt, en wat mij zeer aanspreekt. Mooie sjaals.

Kinderen - Tweede Prijs


Ingestuurd door: Arya
Bericht van Leendert: 
De aquareel van deze klaprozen zijn fantastisch uitgevoerd door deze 3 jarige kunstenaar, ben daar heel jaloers op. Wat inhoud dat er in deze moeilijke omstandigheden al heel wat jong talent naar boven komt wat niet verspeeld mag worden!

Kinderen - Derde Prijs

Ingestuurd door: Chloe
Bericht van Leendert: 
Deze kleurtekening doet me denken aan het expressionisme in de tijd van van Gogh en zijn Kornuiten, het is een mooi uigevoerde lijnen spel van de twee meisjes en de hond, en het is een mooie compositie.

Kinderen - Eervolle Vermelding


Ingestuurd door: Katelijne
Bericht van Leendert: 
Deze tekening van de wereld bol geef een goed voorbeeld waar wij nu in vertoeven met de drie corona virus emblems, met het zelf portret van de kunstenaar, met de woords “be your best version of yourself”, er is goed over nagedacht en mooi uitgevoerd.

Alle ingezonden foto's kunt u hier bekijken:
Log in

DC Dutch , P.O. Box 85, Gambrills, MD 21054

Powered by Wild Apricot Membership Software