Nationale Dodenherdenking 2019

  • 4 May 2019
  • 1:30 PM - 3:00 PM
  • Nederlandse Ambassade te Washington DC, 4200 Linnean Ave NW, Washington, DC 20008

Dodenherdenking 2019 op Nederlandse ambassade

Ambassadeur Henne Schuwer en Defensie attaché Paul Herber nodigen de Nederlandse gemeenschap uit om deel te nemen aan de jaarlijkse Nationale Herdenking.

Vanwege de voorgenomen renovatie van het Netherlands Carillon vindt Dodenherdenking dit jaar plaats op de Nederlandse Ambassade in Washington, DC. 

De Ambassadeur en de Defensie attaché zullen met beperkt militair ceremonieel een krans leggen bij de vlaggenmasten op de binnenplaats van de Ambassade.

Op 4 mei worden niet alleen de Nederlandse gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog herdacht, maar alle Nederlandse slachtoffers van oorlogsgeweld. Burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en daarna in oorlogssituaties en bij crisisbeheersingsoperaties. Op de website www.4en5mei.nl is een uitgebreide toelichting te vinden op de historie en betekenis van 4 en 5 mei voor Nederland.

De ceremonie begint om 1:55pm uur met de aankomst van de Ambassadeur en de Defensie Attaché. Aansluitend wordt door hen de krans gelegd. Stipt om 14.00 uur volgen twee minuten stilte. Dit is hetzelfde tijdstip als waarop in Nederland de herdenkingsceremonie wordt uitgevoerd bij het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam. 

RSVP: Uiterlijk 26 april, 26  2019 op was-4mei@minbuza.nlLog in

DC Dutch , P.O. Box 85, Gambrills, MD 21054

Powered by Wild Apricot Membership Software